FOX тест: сучасна діагностика харчової непереносимості

Харчова непереносимість – це хвороба, за якої імунна система реагує на певні продукти, розцінюючи їх як загрозу. Стан зачіпає як дорослих, так і дітей і може мати серйозні наслідки для здоров’я.

Одним із найсучасніших та найефективніших методів діагностики харчової непереносимості є тест FOX. Тест на непереносимість продуктів аналізує реакцію організму на 286 різних харчових алергенів, використовуючи зразок крові пацієнта. Аналіз на непереносимість продуктів дає змогу точно визначити алергени, що викликають негативну реакцію.

Показання до проведення тесту на непереносимість продуктів 

– Наявність симптомів алергічної реакції (наприклад, шкірні висипання, свербіж, набряк) після вживання певних продуктів привід записатися на огляд до алерголога.

– Хронічні розлади травлення, які не можна пояснити іншими медичними причинами.

– Регулярні головні болі або мігрені, які можуть бути пов’язані з харчовою непереносимістю.

– Постійне відчуття втоми або нездужання, яке може бути викликане реакцією організму на певні продукти

– Наявність сімейної історії харчової алергії.

– Необхідність визначення конкретного алергену для корекції дієти та лікування.

Симптоми непереносимості харчових продуктів 

– Шкірні реакції: свербіж, кропив’янка, екзема.

– Шлунково-кишкові симптоми: болі в животі, діарея, нудота, блювання.

– Респіраторні симптоми: закладеність носа, кашель, задишка.

– Депресія та мігрень

Підготовка пацієнта до тесту на харчову непереносимість Fox 

Для отримання максимально точних результатів тесту пацієнту необхідно:

– Не вживати продукти та напої, які можуть вплинути на результати тесту (кофеїн, алкоголь).

– Уникати інтенсивних фізичних навантажень за 24 години до тесту.

– Обговорити з лікарем прийом будь-яких ліків, які можуть впливати на результати тесту.

Харчова алергія типу III -

це реакція гіперчутливості уповільненого типу, що представляє системну реакцію всього організму із залученням кількох систем органів. Порушення функції шлунково-кишкового тракту є основним в патогенезі різноманітних системних проявів. Через високу проникність стінок кишківника харчові білки можуть незвично перетинати кишковий бар’єр, залучаючи імунну систему і, зрештою, викликати запальні реакції. Супутні симптоми виникають із затримкою і варіюються від шлунково-кишкових симптомів та болю в суглобах до мігрені. Алергічні реакції уповільненого типу на продукти харчування опосередковуються антитілами IgG. Виявляючи специфічні до продуктів харчування антитіла IgG у сироватці крові, алергени, що провокують реакцію, можна легко визначити, а симптоми полегшити, уникаючи відповідних продуктів харчування.

 

Усі основні джерела харчової алергії типу III визначають за допомогою FOX.

Технологія:

  • Крок 1:

зчеплення екстракту антигену з наночастинками​

 

  • Крок 2:

зчеплення з твердою фазою​

layer 1089.png
layer 6 copy.png
rectangle 1.png

Різні комбінації оптимізовані для кожного продукту

Процедура аналізу

Підготовка:

Забір крові та приготування сироватки

layer 1090.png

Крок 1:

Інкубація
сироватки​
120 хв
1a.jpg

Миття:

Вимивання незв’язаних антитіл
3 x 5хв
2a.jpg

Крок 2:

Інкубація
сироватки
30 хв
3a.jpg

Миття:

Вимивання
незв’язаних ​антитіл
5 x 5 хв
4a.jpg

Крок 3:

Ензиматична
​(колір)-реакція
5-10 хв
5a.jpg

Аналіз

Отримання зображення,
​аналіз та звіт
< 1 хв
6a.jpg

Приклад результату аналізу

layer 1091.jpg
layer 1092.jpg
Group 93

ОВОЧІ

артишок, рукола, авокадо, бамбукові паростки, броколі, брюссельська капуста, капуста, каперси, морква, цвітна капуста, цибулина селери, стебло селери, листовий буряк, цикорій, китайська капуста, цибуля, огірок, баклажани, цикорний салат, фенхель, часник, зелений капуста, хрін, ківано, кольрабі, польовий салат, цибуля-порей, листя кропиви, оливка, пастернак, бок-чой, картопля, гарбуз (Гарбуз мускатний), гарбуз (Хоккайдо), радиккіо, редька, червоний буряк, червона капуста, романеско, савойська капуста, цибуля-шалот, шпинат, солодка картопля, помідор, ріпа, крес-салат, біла спаржа, білокачанна капуста, дикий часник, кабачки

Group 95

ГОРIХИ

мигдаль, бразильський горіх, кеш’ю, кокос, кокосове молоко, фундук, горіх Кола, макадамія, горіх пекан, фісташка, солодкий каштан, чуфа, грецький горіх

Group 98

БОБОВI

зелена квасоля, сочевиця, боби мунг, горох, арахіс, соя, цукровий горох, тамаринд, біла квасоля

Group 99

РИБА I МОРЕПРОДУКТИ

абалон, атлантична тріска, атлантичний оселедець, атлантичний рожевий окунь, короп, ікра, півень, звичайна мідія, краб, вугор, європейська хамса, європейська сардина, камбала європейська, золотавий спар, пікша, хек, омар, скумбрія, морський чорт, річний рак, щука, північна креветка, восьминіг, устриця, двостулковий молюск, лосось, морський гребінець, сепія, суміш креветок, солея, кальмари, риба-меч, морська лисиця, форель, тунець, калкан, венериди

Group 101

ЇСТIВНI ГРИБИ

боровик, лисичка, опеньки, глива степна, глива, білий гриб

Group 103

КАВА I ЧАЙ

ромашка, какао, кава, гібіскус, жасмин, морінга, м’ята перцева, чай (чорний), чай (зелений)

Group 104

М’ЯСО

яловичина, м’ясо дикого кабана, курка, качка, козине м’ясо, конина, баранина, страусине м’ясо, свинина, кролик, оленина, індичка, телятина, дичина

Group 94

ФРУКТИ

яблуко, абрикос, банан, ожина, чорниця, вишня, журавлина, фінік, бузина, інжир, аґрус, виноград, грейпфрут, ківі, лимон, лайм, лічі, манго, диня, шовковиця, нектарин, апельсин, папайя, маракуйя, персик, груша, фізаліс, ананас, слива, гранат, родзинки, малина, червона смородина, полуниця, мандарин, кавун

Group 96

ЯЙЦЯ I МОЛОКО

буйволине молоко, пахта, верблюже молоко, камамбер, сир, коров’яче молоко, яєчний білок, яєчний жовток, сир Емменталь, козячий сир, козяче молоко, сир Гауда, сир Моцарела, сир Пармезан, перепелине яйце, овечий сир, овече молоко

Group 97

НОВI ХАРЧОВI ПРОДУКТИ

мигдальне молоко, алое, аронія, баобаб, насіння чіа, хлорела, корінь кульбаби, гінкго-білоба, женьшень, корінь лопуха, гуарана, домашній цвіркун, корінь маки, борошнистий черв’як, перелітна саранча, норі, сафлорова олія, спіруліна, тапіока, вакаме, коріння якону

Group 100

СПЕЦIЇ

аніс, базилік, лавровий лист, кмин, кардамон, кайенський перець, перець чилі (червоний), кориця, гвоздика, коріандр, каррі, кріп, пажитник, імбир, ялівцеві ягоди, лемонграс, майоран, м’ята, гірчиця, мускатний горіх, орегано, паприка, петрушка, перець (чорний/ білий/ зелений/ червоний/ жовтий), розмарин, шавлія, естрагон, чебрець, куркума, ваніль

Group 102

ЗЕРНОВI I НАСIННЯ

щириця, ячмінь, гречка, нут, кукурудза, пшениця тверда, пшениця однозернянка, пшениця двозернянка, глютен, конопля, льону насіння, люпін, солод (ячмінь), пшоно, овес, кедровий горіх, польська пшениця, мак, гарбузове насіння, кіноа, ріпак, рис, жито, кунжут, спельта, соняшник, пшениця, пшеничні висівки, пшеничний гліадин, паростки пшениці

Group 105

IНШI

агар- агар, Aspergillus niger, хлібопекарські дріжджі, пивні дріжджі, квітки бузини, мед, хміль, М-трансглютаміназа (м’ясний клей), тростинний цукор, перехресно реагуючі вуглеводні детермінанти

y y y 2 копия
tsts2 копия

Харчова алергія вимагає визначення продуктів-тригерів і розробки індивідуальної дієти. Пройти тест на непереносимість продуктів у Києві, ви можете в клініці “ДІВЕРО”.  Ми гарантуємо точний результат дослідження, а лікарі алергологи допоможуть керувати цим станом і запобігти можливим ускладненням.